Vader Careun

geplaatst in: Blog | 0

Ik wil jullie voorstellen aan vader Careun. Dag en nacht past hij op buffels. Careun woont op het platteland van Isaan, Thailand. Hij heeft een moeilijk leven. Vroeger was hij best rijk. Hij had veel rijstvelden, maar toen een van zijn zoons een motorongeluk kreeg, moest hij de helft van zijn rijstvelden verkopen om de ziekenhuisrekening te kunnen betalen. Nu de prijs van de rijst maar een dramatische 10 cent per kilo is, werd hij genoodzaakt ook de andere helft van zijn rijstvelden te verkopen. Daarmee betaalt hij de schuld aan de bank, die elk jaar in december terugbetaald moet worden. Nu heeft hij helemaal niets meer, ja een zoon die  drugsverslaafd is, en een vrouw. Vorige week hoorde hij dat zijn vrouw al tijdenlang vreemdgaat. Iedereen op het dorp wist het al lang, behalve hij.

Nu is hij ook zijn eer kwijt. Hij kan het geroddel niet meer aan en besluit zijn dorp te verlaten.

Op de vlucht van de veroordeling door mensen, op de vlucht voor schaamte.

Op zoek naar eten, op zoek naar geluk.

In een ander district vindt hij een rijstboer die iemand nodig heeft om op de buffels te passen op het rijstveld. Daar ontmoeten we vader Careun. Hij leeft op het rijstveld. Elke dag drinkt hij het weinige dat hij verdiend heeft die dag weg met zijn vrienden. Hij drinkt om zijn verdriet te vergeten, maar het blijft hem achtervolgen. Hij wordt moedeloos en wil eigenlijk niet meer leven…
Die nacht besluit hij er een eind aan te maken.

Maar dan opeens, een fel licht! Het lijkt wel dag! Er verschijnt plots een engel. Vader Careun en zijn vrienden schrikken hevig en ze vallen in angst op de grond. Maar de engel vertelt hen dat ze niet bang hoeven te zijn en zegt: ‘’Ik heb goed nieuws dat jullie met vreugde zal vervullen! Vandaag is jullie een Redder geboren!’’ Toen vader Careun en de anderen rondkeken zagen ze een heel leger aan engelen. De engelen maakten God groot en zongen over vrede voor alle mensen die Hij liefheeft.

Vrede..

Dat heeft vader Careun lang niet gekend. Met een hart vol van verwachting gaat hij op zoek naar de Redder waar de engelen over spraken. Vrede, voor iemand zoals ik, vraagt hij zich af? En hij gaat op weg…
images-duckduckgo-com34

 

We willen u en jou hartelijk danken voor de trouwe ondersteuning op allerlei manieren in het afgelopen jaar. Het verhaal hierboven is een combinatie van de problemen die spelen in de levens van mensen om ons heen. Mede dankzij uw hulp kunnen we deze mensen vertellen over de Redding en de Hoop die er is in Jezus Christus. Aan God zei alle eer!

Hartelijke groeten,
Ewoud, Gerjo, Joachine en Matthias.

Laat een reactie achter