Thailand is in Azie een bijzonder land. Waar veel omringende landen geen vrijheid van Godsdienst kennen, is die vrijheid er in Thailand wel. Het is een zogenaamd ‘open’ land. Er wordt echter door zendelingen wel eens gezegd dat Thailand een open land is, met gesloten harten. Er zijn niet veel mensen die openstaan voor het evangelie. De regio waar wij wonen is niet alleen droog qua klimaat, maar ook geestelijk droog: <1% van de bevolking is christen (in Thailand wonen ongeveer 68 miljoen mensen). In ons district is minder dan 1 op de 10.000 mensen christen.

Op het moment kent Thailand geen gekozen regering, maar zijn er militairen aan de macht die proberen een stabiel politiek klimaat in het land terug te krijgen. Vanuit onze westerse bril kunnen we dit misschien als onwenselijk zien, maar de meeste Thai zijn blij met de militairen omdat er korte metten met corruptie wordt gemaakt. Wel merken we dat alle regelgeving steeds strenger wordt en vrijheden beperkt worden. Mensen worden dan snel veroordeeld voor bijvoorbeeld het beledigen van de koning, iets waar in Thailand een zware celstraf op staat.

De Thai houden van hun koning. Wij als zendelingen willen aansluiten bij de Thai, die begrijpen dat een koning eer verdiend. En we willen ze blijven vertellen over de Allerhoogste Koning: Jezus Christus. We bidden dat veel mensen in Thailand de vrijheid die daar bij hoort, mogen leren kennen!

Twee videos voor een indruk van het land:
Jaarlijks danbaarheidsfestival Loi Krathong:

Hoe een bergdorp verandert door het evangelie: