Ons werk bestaat uit alles wat nodig is om de mensen in Isaan te vertellen over Jezus Christus. Hoe bereik je mensen met het goede nieuws van de Heere Jezus? Ongeacht waar je woont of werkt is dat een goede vraag. Omdat we in Thailand wonen is onze eerste taak om de taal te leren, zodat we met onze doelgroep kunnen communiceren. Thais is echter geen makkelijke taal, het kost zeker vier jaar voordat je je goed verstaanbaar kunt maken. Daarom hebben we het eerste jaar voltijds taalstudie gedaan. Zodoende werden we ondergedompeld in de Thaise taal en cultuur. ‘Al doende leert men,’ wordt vaak gezegd, dus na dit jaar pakten we ons boeltje weer op om te gaan settelen in Nadun, een dorp op het platteland. Omringd door alleen maar Thai worden we elke dag uitgedaagd de taal te gebruiken en contacten te leggen. Na vertrek van de taalschool, verwacht OMF dat je 50%-80% van je tijd zult besteden aan taalstudie, dat is in onze eerste uitzendperiode dus het het grootste deel van ons werk.

Daarnaast willen we natuurlijk beginnen het evangelie te brengen. In Thailand, en eigenlijk op bijna alle plekken in de wereld, is het belangrijk om relaties te bouwen met mensen. Als je een paar goede contacten hebt, of maar één, dan kun je ze regelmatig bezoeken en Bijbelstudies geven. Enerzijds moeten de mensen vanaf stap 1 (Genesis) leren wat het christelijk geloof inhoudt, anderzijds is het belangrijk om aan te sluiten wat er bij de mensen leeft (ik heb veel schulden, wat zou Jezus doen?). Op dit moment zijn we in Nadun begonnen met zo’n Bijbelstudiegroep.

Daarnaast delen veel zendelingen in Isaan (noordoost Thailand) systematisch traktaten uit in de dorpen van het district waar ze wonen. Men zet zich in voor kinderclubs, het verkopen of uitdelen van Nederlandse snacks op de markt, het geven van lessen over het christelijk geloof op verschillende scholen…etc. Het werk van een gemeentestichter is heel divers en creatief. En wat we daarbij vooral moeten doen: BIDDEN (en daar kan iedereen, waar hij ook is, in meehelpen!)

Om een indruk te krijgen van het werk wat zendelingen die de taal al goed spreken in het Isaan gebied doen, kunt u eventueel onderstaande video kijken, gemaakt voor zendtijd voor kerken. Klik daarvoor op de volgende link:

Kerkplanting Thailand