De wonderen zijn de wereld nog niet uit

geplaatst in: Blog | 0

‘’Jullie kunnen bidden voor regen op m’n rijstveld,’’ zei de man al lachend. Aan het einde van onze gebedswandeling/evangelisatieronde door het dorp kwamen we hem tegen. Hij zat samen met een groepje mannen wat te drinken en te eten. Toen we hem vroegen of er iets was waarvoor we konden bidden, kwam er dit verzoek. Ik kreeg een bepaalde zekerheid in mijn hart, waardoor ik –voordat ik het zelf doorhad- antwoordde ‘’ok, we gaan bidden voor regen, geloof je dat er een God is als het gaat regenen?’’ In het hete seizoen is er niet zoveel regen, misschien een verdwaald hitte onweer en die dag was het dan ook helemaal helder. Thuisgekomen zag ik de lucht betrekken, maar het regende nog niet. Een dag later: stortregen boven het dorpje en zo ging het eigenlijk een week door. Vol enthousiasme gingen we natuurlijk terug naar het dorp om de man op te zoeken, maar we konden hem niet vinden, Misschien is hij weggespoeld?!

Bij onze collega’s in een ander district, ook zo’n bijzonder verhaal. Een vrouw die (al jaren geleden) tot geloof komt, nadat ze naast een christen in het ziekenhuis ligt. Ze neemt de proef op de som om te kijken of die Jezus waarover haar buurvrouw spreekt echt bestaat en bidt voor de vrijlating van haar man uit de gevangenis. Een dag later is hij vrij en ze wordt christen, geneest intussen ook van haar kanker. Fastforward 24 jaar en haar broer komt ook eindelijk tot geloof, wordt gedoopt, maar overlijdt dan toch onverwacht snel aan zijn kanker, drie dagen na zijn doop.

Wat zeggen deze verhalen? We dienen een levende God die gebeden verhoord. We leven in een gebroken wereld waar er met pijn, verdriet, zonde en dood nog niet afgerekend is en dingen anders gaan dan we verwachten. Maar er is hoop…de wonderen zijn de wereld nog niet uit!

Laat een reactie achter